Daniel Andersson i ny taido-satsning som inleds med SM i helgen

TAIDO. På lördag är det SM i taido. Mästerskapet hålls i Uddevalla och kommer innehålla såväl junior- som seniorklasser. Den forne landslagsstjärnan Daniel Andersson är både arrangör av SM och comebackande i en ny spännande satsning.
– Nu har jag möjlighet att satsa igen och jag gör det helhjärtat mot VM nästa år, säger han till budokampsport.se.

21 september 2022  |  Jonathan Broberg

Rimnershallen i Uddevalla blir skådeplatsen för SM i taido på lördag.

Mästerskapet innehåller både juniorernas och seniorernas SM och det kommer att tävlas i stilarna hokei (form) och jissen (kamp).

– Vi hoppas förstås kunna leverera ett bra SM. Jag tyckte man såg på Nordic Open att standarden på svensk taido håller bra kvalitet. Det kan bli mycket bra taido att se under SM.

Daniel är ordförande i arrangörsklubben Uddevalla Taidoklubb och har ett långt tävlingsförflutet med många stora internationella framgångar bakom sig – och kanske även framför sig. Han tävlar nämligen själv i helgen och siktar mot VM i Japan nästa år.

– Jag sa officiellt att jag slutar efter VM 2013. Men jag har tävlat lite då och då, fast inte så som förr. Nu har jag möjlighet att satsa igen och jag gör det helhjärtat mot VM nästa år.

Han menar att även om åldern kanske börjar sätta sina spår gör den det även till det bättre.

– Jag tycker det. Jag är mer rutinerad nu, har kanske också blivit lite snabbare i teknikerna än förr och jag tränar på ett annat sätt. Jag har tränat på bra med fysen och känner mig stark. Förhoppningsvis går det bra på SM och det känns som att landslagsledningen tror på mig. Det är bara väldigt kul att kunna säga att jag siktar mot ett nytt VM.

Men först gäller SM på lördag, med start 10.00.

– Det är många som är bra, både av de lite nyare och de lite äldre. Men jag har en positiv känsla.

Fotnot: VM i taido hålls i Japan, som vi tidigare har berättat om här på sajten.

Text och foto: Jonathan Broberg

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52