Nyheter

Ett lyckat riksläger i parasport

PARA. Mellan den 24-25 september anordnades ett riksläger för paraidrottare i Helsingborg, ett samarbete mellan SB&K:s Parakommittén, föreningen Fenix Kampsport och Svenska Jujutsufederationen.
(Foto: Mike Wall/Urban Berggren)

Rikslägret i parasport arrangerades parallellt med rikslägret i jujutsu. Konceptet blev väl mottaget och nästa års läger har redan fått ett datum, den 9-10 september 2023.

– Det var premiär för riksläger för både parasport och jujutsu och det kändes fantastiskt att det fick göras i Helsingborg. Mottagandet var oerhört positivt bland de cirka 120 deltagare. Framförallt var man imponerad och tacksam över den härliga stämningen som spreds av de fantastiska instruktörerna. Även instruktörerna var lyriska över initiativet och ser fram emot nästa år, säger Mike Wall, ordförande för SB&K:s Parakommittén.

Lägret som höll på i två dagar var indelade i olika pass där paragruppen tränade både var för sig och fullt integrerade med den andra gruppen. Alla deltagare på lägret fick även chansen att köra rullstol och testa jujutsu sittande. Välkända instruktörer som Ingemar Sköld, Linda Lindström och Roger Berger med flera lotsade deltagarna genom övningarna.

Nu kan deltagarna se fram emot ytterligare ett läger hösten 2023.

– Nästa års datum är redan satt, tillägget då blir att vi kommer ha föreläsningar för att varva träningen med, avslutar Wall.

 

Text: Annie Bondefelt