Truppen till EM i kickboxning

KICKBOXNING. EM i kickboxning kommer arrangeras i Turkiet mellan den 11-20 november. Sverige skickar ett landslag bestående av nio deltagare i jakten på medaljer.
(Foto: Svenska kickboxningsförbundet)

3 november 2022  |  Annie Bondefelt Carriage

Europamästerskapen i kickboxning inleds den 11 november och pågår fram till den 20:e. Tävlingen arrangeras i den Antalya Sport Hall i den turkiska kuststaden Antalya, annars mest känt för dess blommande turism. Sverige åker till Turkiet med nio deltagare samt landslagscoacherna Sabrina Sedin Roskvist och Magnus Trommestad och assisterade tränare Nicklas Cato.

– Uppladdningarna har gått toppen, alla är i fin form och taggade inför mästerskapet. Vi har några debutanter med oss till Turkiet, exempelvis Livia Nygaard som har mycket matchrutin i thaiboxning och det ska bli kul och se hur hon levererar bland Europas bästa K1 fighters. I samma vikt men i LK (low kick) går Sofia Sjöström Bedziri som har utvecklats enormt det senaste året och vann World Cup i Ungern tidigare i år. Det ska bli riktigt kul att se hennes prestationer under EM. Annika Berglund är en solklar medaljchans med tanke på guldet i förra årets världsmästerskap i Italien. Sen har vi Leo Eshagi som alltid är intressant att se, han mäter sig alltid mot de bästa i världen när vi varit iväg. Vi tror stenhårt på alla våra tävlande och vi är väldigt säkra på att vi kommer åka hem med ett par medaljer i bagaget när tävlingarna är över, säger Magnus Trommestad, landslagscoach för kickboxningslandslaget.

 

Den svenska truppen

Kicklight (KL)

-65 kg master Sveriges flagga Annika Berglund
-55 kg Sveriges flagga Paula Stenung
+70 kg Sveriges flagga Linnea Ekman
-74 kg Sveriges flagga Ahmad Almustafa

 

Low kick (LK)

-56 kg Sveriges flagga Sofia Sjöström Bedziri

 

K1

-56 kg Sveriges flagga Livia Nygaard
-60 kg Sveriges flagga Lina Saad
-67 kg Sveriges flagga Leo Eshagi
-71 kg Sveriges flagga Hubert Majewski

 

Följ svenskarnas resultat via WAKO:s resultatlistor.

 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57