Stort intresse för tjejläger i BJJ

BJJ. I helgen var det ett stort läger i BJJ, dels för tjejer och dels för juniorer och ungdomar, på Bosön.
– Det var en väldigt bra och givande helg, säger BJJ-förbundets Roger Nissilä till budokampsport.se.

2 december 2022  |  Jonathan Broberg

Under helgen samlades många BJJ-idrottare på Bosön för ett tvådagarsläger, där tjejer inom BJJ var i fokus. Samtidigt förlades också ett ungdomsläger.

Intresset för lägret var stort och lockade över 70 deltagare totalt från landets flesta hörn.

– Det var 50 tjejer på lägret och 25 ungdomar. Det är ett fantastiskt gensvar, skulle jag säga, menar Nissilä.

Vidare beskriver han lägret i två delade syften.

– För ungdomarna handlade det mest om att de ska få träffas och utbyta erfarenheter med varandra och förhoppningsvis etablera lite nya kontakter och vänskapsband. För tjejerna var det att vi kände ett behov av ett läger av tjejer för tjejer, där vi också fick ett Återstartsstöd riktat till just mångfald och jämställdhet. 

Lägret bjöd på både träningspass, med bland andra stjärnorna och svartbältena Maxine Thylin och Linda Lindström, men även i form av föreläsningar exempelvis inom kostrådgivning och inkludering.

–  Jag tycker det var en väldigt givande och bra helg. Vi ska så klart utvärdera det här lite och se vad de som var med på lägret tyckte, men känslan nu är mycket positiv. Om jag ska ta mig med någonting mer är det glädje. Jag hoppas att de som varit här har haft roligt och att de har lärt sig något.

Roger, finns det möjlighet att göra om det här, rent av?

– Det hoppas jag. Vi är glada över att vi genomförde det här lägret nu och att det kom så pass många hit och att känslan kring det är positiv.

Foto: Jonathan Broberg
51
43
52