SB&K – ett hjärta i samhället

SB&K. Nu är det klart att Svenska Budo & Kampsportsförbundet är ett av de sammanlagt 15 specialidrottsförbund inom RF som tilldelats stora medel för satsning i utsatta områden.
– Vi vet att vi kan göra goda insatser även utanför mattorna och ringarna, säger SB&K:s vice ordförande Patrik Asplund till budokampsport.se.
(Illustration: Ida Brogren)

24 april 2023  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundet är ett av 15 utvalda specialidrottsförbund inom RF som kommer att tilldelas resurser för en satsning på idrottslig närvaro i det polisen kallar utsatta områden.

SB&K vill, som den nya visionen förtäljer, vara ett hjärta i samhället och välkomnar den nya satsningen.

Patrik Asplund, vice ordförande i SB&K, har lång erfarenhet via stiftelsen Goodsport med idrottsprojekt i utsatta områden. Han gläds åt den här satsningen.

– Vi vet att vi kan göra goda insatser även utanför mattorna och ringarna. Det har våra föreningar visat genom åren. Med den här satsningen vill vi verkligen få chans att visa att våra idrotter kan vara ett hjärta i samhället, säger Patrik Asplund.

Det var i januari i år som Riksidrottsstyrelsen beslutade om en strategi för att stärka idrottsrörelsens närvaro i vissa anvisade områden genom Riksidrottsförbundet och utvalda specialförbund. Och i regeringens budget för 2023 tillförs ett årligt stöd på 100 miljoner kronor. Det skriver RF på sin hemsida.

Efter en ansökningsprocess har SB&K valts ut tillsammans med 14 andra förbund till att medverka i satsningen.

– Det är så klart glädjande att få det här förtroendet från idrottsrörelsen. Vi vet att våra idrotter besitter en stark kunskap och en fin tradition av att verka även utanför träning- och tävlingsytorna. Och vi vill såklart, med budo och kampsport, som verktyg försöka ge människor en mer meningsfylld vardag, säger Asplund.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet återkommer snart med mer information.

Text: Jonathan Broberg

56
48
57