Truppen i thaiboxning till European Games

THAIBOXNING. European Games 2023 närmar sig, tre tävlande har blivit uttagna att representera Sverige när tävlingarna sker i Kraków, Polen.
(Foto: Carl-Cedric Persson/Bildbyrån)

16 juni 2023  |  Annie Carriage

European Games är en tävling som arrangeras av den Europeiska Olympiska Kommittén, tävlingen hålls för tredje gången och kommer arrangeras i den polska staden Kraków. Tre svenska thaiboxare har kvalificerat sig till tävlingen och kommer att gå matcher mellan 25-27 juni i Myslenice Arena. Patricia Axling är den mest meriterade i truppen och tog brons förra året i den världsomfattande versionen, World Games. Axling har även sen tidigare tagit både VM- och EM-medaljer. Linus Bylander har tagit VM-brons och EM-silver i den svenska dressen och Rasmus Eriksson tog EM-brons i Istanbul 2022.

Den svenska truppen

Sveriges flagga Patricia Axling -57 kg
Sveriges flagga Linus Bylander -67 lg
Sveriges flagga Rasmus Eriksson -71 kg

 

Text: Annie Bondefelt

5
13
16