JEM-guld till Daniella Eshagi i kickboxning

KICKBOXNING. Två EM-medaljer till Sverige när juniormästerskapet avgjordes i den turkiska huvudstaden Istanbul.
– Jag är så stolt över hela gänget, säger huvudcoach Sabrina Sedin Rosqvist till budokampsport.se
(Foto: Svenska Kickboxningsförbundet)

5 september 2023  |  Annie Carriage

JEM i kickboxning har precis avslutas och Sverige återvänder hem med två medaljer och en femte placering. 

Daniella Eshagi, som förra året tog JVM-guld, hade en fin turnering och vann finalen med klara 3-0 mot Evelina Bojoc från Moldavien och tog därmed guldet i lowkick -65 kilosklassen. Vilgot Andersson mötte Christos Efstathiadis från Grekland och tog lowkick-bronset i klassen -71 kg.

Mathilda Ahvander, 16 år, tog en 5:e placering i kicklight -60 kg. Hon gick sin kvartsfinal mot världsmästaren från Italien, en tuff match men där Ahvander gjorde en bra insats och skar av mattan fint.

Med på mästerskapet fanns även huvudcoach Sabrina Sedin Rosqvist och assisterande coach Leo Eshagi.

– Jag är så stolt över hela gänget. De har samlat på sig många fina erfarenheter under JEM och är nu mer rustade inför kommande internationella tävlingar, säger Sabina Sedin Rosqvist till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt

1
5
4