Första passet under Toronto-konferensen

Så är då den första konferensdagen av fyra i Toronto, där deltagarna ska bli lotsade i träningsläran physical literacy, i gång. Det första passet, som bland andra förre styrelseledamoten i SB&K Pilo Stylin var med på, handlade om ”groove”.
– Det var en slags korsmodell av att jobba med physical literacy utifrån ett dansperspektiv, skulle man kunna säga, säger Stylin till budokampsport.se.

12 april 2017  |  Jonathan Broberg

Första dagen av fyra konferensdagar i Toronto angående physical literacy är i gång. Den banbrytande kanadensiska träningslära som bland annat inspirerat Svenska Budo & Kampsportsförbundet till storsatsningen på MotoriQ.

Det hölls på förmiddagen kanadensisk tid två pratiska pass som var som exempel på hur man i traditionell träningslära kan använda sig av physical literacy.

“Kul och givande”
Förre styrelsemedlemmen Pilo Stylin är med under konferensen, och han gillade dagens pratiska inslag.
– Ja, det är faktiskt nästan detta jag har sett fram emot mest under de här dagarna. Den teoretiska delen av physical literacy kan vi vid det är laget, men dagens pass gav mig flera möjliga tankesätt att faktiskt arbeta med det också, på ett kul och smart sätt.

Det passet Pilo var med i, där andra svenska idrottsförbund och RF-representanter samt ett tjugotal utländska intressenter också deltog, handlade om dans och kallades ”groove: engaging the body, brain and being to build physical literacy.”
– Det var ett kul och givande pass, en slags korsmodell av att jobba med physical literacy utifrån ett dansperspektiv. Jag tror man kan ha mycket nytta av detta.

Ikväll kanadensisk tid fortsätter konferensen med en officiell öppning och en föreläsning. Vi kommer fortsätta rapportera från Toronto och återkommer med fler intervjuer senare under kvällen.

Foto: Jonathan Broberg

Text och foto: Jonathan Broberg

14
10
11