Nyheter

MMA-SM avgörs i Skövde

MMA. De uppskjutna SM-tävlingarna avgörs nu 18-19 februari. Flera nykorade VM-medaljörer med i startfältet.
(Foto: Sebastian Khalaf)

Idag drar SM-tävlingarna i MMA igång. Detta på klassiska Valhall i Skövde.

Arrangörsförening är Coloseum Fightcenter, som har en hel del erfarenhet av att arrangera stora tävlingar.

– I föreningen började vi en gång i tiden med kickboxning men vi har mer gått mot thaiboxning och MMA. På grund av pandemin är det drygt 2 år sen vi arrangerade något men tidigare hade vi varje år en thaiboxningsgala på våren och en MMA-gala på hösten, berättar Christian Khalaf.

Han är instruktör och styrelsemedlem i Coloseum. Och han är nu även projektledare för SM-tävlingarna, där 59 fighters är anmälda.

– Jag hade egentligen hoppats på lite fler, säger Christian Khalaf. Men jag tror att pandemin har en stor del i det. Även om restriktionerna har släppts så är det väldigt många som är eller har varit sjuka under de senaste veckorna. Det kan ju så klart ha satt sina spår på formen. Även om man blir frisk relativt snabbt så sitter det i en trötthet rätt länge för många. Sen vet jag inte hur klubbarna har haft det heller, om man har kunnat ha träningar fullt ut.

På grund av pandemin och gällande restriktioner så har det under säsongen blivit en hel del ändringar, både för MMA-ligan och SM-tävlingarna. Men nu är det alltså dags för det som kallas för SM 2021.

– Vi skulle egentligen ha kört en ligatävling i höstas men då kände vi att vi inte fick till det på ett bra sätt. Istället fick vi förfrågan om att arrangera SM i januari men för att kunna vara på Valhall så var det bara den här helgen som fungerade, säger Christian Khalaf.

– Nu när restriktionerna är släppta sen en dryg vecka tillbaka så får vi ta in ungefär 600 i sittande publik. Vi går mot fullsatt då vi sålt över 500 biljetter nu.

SM avgörs bara några veckor efter de framgångsrika VM-tävlingarna för svensk del. Men alla tre VM-medaljörerna på damsidan – Nikolija Milosevic, Josefine Modig och Yrsa Sandin – är anmälda till SM också. 

Totalt så kommer ett knappt 20-tal olika viktklasser att avgöras. Kvaltävlingarna avgörs under fredagen och finalerna under lördagen. Tävlingarna sänds på FighterTV.se.

Mer information
» SMMAF
» Gladiatorspelen

Text: Mats Lilja

Bilden är från en tidigare MMA-tävling på Valhall, Skövde.