Ansök om Elitidrottsstipendium 2022/23 senast den 2 maj

RIKSIDROTTSFÖRBUNDET. För dig som tävlar på elitnivå och samtidigt studerar eftergymnasialt är det nu hög tid att ansöka om årets stipendium.
(Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån)

6 april 2022  |  Mats Lilja

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Totalt så delas det årligen ut 50 stipendium á 50 000 kronor (25 000 per termin) 2022/23.

BJJ-utövaren Elina Moestam (4:e från vänster på bilden ovan) är en av de tidigare stipendiaterna. Hon berättade i en intervju förra året vad stödet har betytt för henne. På bilden syns även SB&K:s stipendiater William Seth-Wentzel (längst till vänster) och Tilda Ek (näst längst till höger) på Idrottsgalan 2020.

Totalt har stipendiet tilldelats utövare inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet 27 gånger. Senast att få det var thaiboxaren Emma Stonegård Abrahamsson för innevarande säsong.

För att kunna ansöka om stipendiet måste du enligt RF:

  • vara på (svensk) landslagsnivå (junior-senior) inom din idrott och haft landslagsuppdrag de senaste två åren.
  • kombinera elitidrott med studier på eftergymnasial nivå.
  • studera på minst halvfart under stipendieåret (september–juni), motsvarande 30 högskolepoäng över två terminer på studier på högskola/universitet.

Stipendiet går att kombinera med andra stöd, som studier vid Riksidrottsuniversitet (RIU) eller Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL). Att utövaren verkar i en betydelsefull utvecklingsmiljö som exempelvis dessa är dessutom en viktig parameter när stipendierna fördelas.

Mer information om Elitidrottsstipendiet finns på Riksidrottsförbundets hemsida. Där kan ansökningar göras t o m 2 maj 2022.

För ansökan gällande eftergymnasiala studier är den 19 april sista ansökningsdag.

Mer information på vår hemsida
» Elitidrottsstipendium
» Elitidrottare från SB&K som beviljats stipendiet
» Dubbla karriärer (RIU/EVL)

Text: Mats Lilja

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

47
38
39