Två platser tillgängliga i förbundets utvecklingsgrupp

ELIT. Ny möjlighet att ansöka till SB&K:s elitidrottsprogram.
(Foto: Jonathan Broberg)

15 juni 2022  |  Mats Lilja

I början av 2022 lanserades Svenska Budo & Kampsportsförbundets nya elitidrottssatsning Elit & Utveckling. Projektet handlar om att utveckla både de aktiva och deras hemmatränare.

Elitgruppen riktar sig mot seniora utövare som tillhör toppskiktet inom sin idrott och som har nått internationell framgång på någon nivå.

Utvecklingsgruppen (från 15 års ålder och uppåt) innehåller talanger som visat framfötterna inom sin idrott på till exempel riksläger, SM eller internationellt.

Och det är i utvecklingsgruppen som det nu öppnat upp sig två platser från hösten och till och med 2023.

– Vi hoppas få in ansökningar från ungdomar och unga vuxna som satsar hårt på sin idrott och vill mycket. Och som dessutom har en hemmatränare som är engagerad och vill lära sig mycket, säger projektledaren Helena Plüss. 

Kriterier för att kunna ta plats i projektet är bland annat:

  • Dokumenterad träning från minst ett halvår bakåt i tiden och analys gjord av den aktiva kring vilka grunder som gör personen aktuell för framtida framgångar.
  • En träningsmängd på 400 timmar eller mer per år.
  • En hemmatränare som deltar på sammankomster inom E&U för vidareutveckling och erfarenhetsutbyte med andra elittränare.
  • En landslagsledning som deltar på sammankomster inom E&U, i den mån det är genomförbart, men som kontinuerligt håller en dialog kring de aktiva och är delaktig i den aktivas utveckling.

Mer information om Elit & Utveckling finns på vår hemsida under FörbundElitidrottsprogrammetElit & Utveckling. Där finns även vägledning när det gäller ansökan till projektet.

För de två platserna som nu finns tillgängliga är 2022-07-31 sista ansökningsdatum.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52