Patricia Axling debuterar i World Games-sammanhang

WORLD GAMES. Patricia Axling har vunnit det mesta inom thaiboxning, men debuterar i World Games-sammanhang.
(Foto: Carl-Cedric Persson/BILDBYRÅN)

5 juli 2022  |  Jonathan Broberg

Hon har haft ett fantastiskt år så här långt med både ett EM- och ett VM-guld.

Sedan VM-debuten i Jönköping 2016, där Patricia Axling vann guld, har hon radat upp mästerskapsmedaljer i thaiboxning.

Men i World Games debuterar hon.

– Det är lite overkligt eftersom det har varit en dröm i många år för mig att äntligen få tävla här. När jag började i landslaget 2016 blev både Sofia Olofsson, Constantino Nanga och Isa Tidblad Keskikangas uttagna till World Games 2017, men då var inte min viktklass med. Nu är den det och det här ser jag fram emot väldigt mycket.

Det som kvalificerade Axling till World Games var hennes EM-guld från i våras.

– Det kändes himla härligt att få direktbiljetten till World Games. Det är många olika känslor nu. Först och främst kul och stort att få vara med, sedan känner jag mig i bra form och teknikmässigt har det hänt mycket det senaste året. Så det känns också bra.

I Axlings viktklass, -57 kg, kommer åtta tävlanden inklusive henne själv till start.

– De är alla väldigt bra. Men jag har en känsla av att det är Iman Barlow som är den kanske allra svåraste. Jag ser fram emot att förhoppningsvis få möta henne.

– På det stora hela åker jag så klart till World Games med ett mind set att jag kan vinna tävlingen. Jag är helt beslutsam om att jag har möjlighet att ta det här. Det är det som gör det hela lite extra pirrigt. Jag vet att de andra också har gjort sin fys, de har också slipat på teknikerna och de har många matcher bakom sig. Det gäller att ha huvudet med sig när man står där och det är dags.

Patricia Axlings potentiella motståndare

THAIBOXNING, -57 kg
Sveriges flagga Patricia Axling
Brasiliens flagga Graziele Gouveia da Silva
 Anaelle Angerville
 Iman Barlow
 Alex Tsang
 Zahra Nasiri Sooreh Bargh
Tierra Brand
Aziza Mamurova

 

Fler artiklar om World Games
Erica Björnestrand siktar mot World Games-guld

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52