Ansökan om LOK-stöd för våren 2022

RIKSIDROTTSFÖRBUNDET. LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening ansluten till Svenska Budo & Kampsportsförbundet och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
(Foto: Riksidrottsförbundet)

10 augusti 2022  |  Mats Lilja

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7 och 25 år (för funktionsnedsatta deltagare finns ingen övre åldersgräns).

Det är nu dags att söka stödet för perioden våren 2022, dvs januari–juni i år. Den här LOK-stödsperioden är den första som beräknas enligt de ny reglerna. Från och med årsskiftet finns nämligen, som vi tidigare har berättat, en ny beräkningsmodell. Detta påverkar dock inte sättet som föreningarna rapporterar på.

De som kan skicka in ansökan för din förenings räkning är ordförande, kassör och/eller LOK-stödsansvarig firmatecknare. Personen måste finnas upplagd i medlemsregistret på föreningens IdrottOnline-sida med någon av dessa roller (ordförande, kassör eller LOK-stödsansvarig).

Utbetalning kan endast göras till din förenings eget plus- eller bankgiro. Det kan inte vara ett plus- eller bankgiro till en person, sektion eller kommun. Utbetalning kan inte heller göras till vanligt konto.

Sista ansökningsdag är den 25 augusti 2022. RF tar emot ansökningar även efter detta datum, men avdrag kommer att göras från beviljat bidrag. 

Mer information från Riksidrottsförbundet
» LOK-stöd (allmän info samt kontaktuppgifter)
» LOK-stödet förändras 1 januari 2022
» Digital närvaroregistrering
» LOK på lätt svenska
» LOK-stöd – statistik och utbetalningar

Text: Mats Lilja

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10