EM-brons till Sverige i lagtävlingen

JODO. Sverige knep ytterligare ett EM-brons när det svenska laget under söndagen tog en tredjeplacering.

18 september 2022  |  Annie Bondefelt

Elva nationer inkluderat Sverige deltog i dagens lagtävling i jodo. Länderna var uppdelade i tre pooler där Sverige hamnade tillsammans med Polen, Frankrike och Spanien. Sveriges lag bestod av Jessica Stringer Bodin, Josef Ewerman samt Anna-Lena och Jesper Waldestål. Liksom i de individuella tävlingarna ställdes en svensk deltagare mot en annan utövare från ett av de andra länderna från poolen. Sverige gick tre matcher, en mot varje lag i samma pool.

Sveriges första match var mot Polen och blev tyvärr en tung förlust med 3-0. Men svenskarna kämpade vidare och vann en jämn match mot Frankrike innan de vann den tredje och sista matchen mot Spanien med siffrorna 3-0. 

Sveriges sammanlagda resultat betydde att de gick vidare till kvartsfinal mot Slovakien, där vann Sverige och i semifinalen väntade sen Tyskland. Men där tog det tyvärr stop och Sverige fick nöja sig med en tredjeplacering och ytterligare en bronsmedalj efter slutsiffrorna 2-1. I finalen vann slutligen Storbritannien mot just Tyskland.

– Jag fick inga flaggor under min första tävlingsdag igår, och att då vara med och vinna idag och ta en avgörande poäng känns ändå rätt skönt. Det kändes som jag lärde mig något från igår och jag fick ta revansch tillsammans med laget, säger Josef Ewerman till budokampsport.se

Text & foto: Annie Bondefelt

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52