Nyheter

Ansök till Elit & Utveckling

ELIT. Nu öppnar vi upp för ytterligare några ansökningar till nästa år för Elit & Utveckling (E&U).

I början av 2022 lanserades Svenska Budo & Kampsportsförbundets nya elitidrottssatsning Elit & Utveckling. Programmets syfte är att skapa de bästa förutsättningarna för aktiva och ledare för en elitsatsning, både genom att få tillgång till RF:s elitstöd och SB&K:s egna elitstöd.

Elitgruppen riktar sig mot seniora utövare som tillhör toppskiktet inom sin idrott och som har nått internationell framgång på någon nivå.

Utvecklingsgruppen (från 15 års ålder och uppåt) innehåller talanger som visat framfötterna inom sin idrott på till exempel riksläger, SM eller internationellt.

Grupperna kommer att träffas fredag till söndag under vecka 11 eller fredag till söndag i vecka 15.

– Det är viktigt att hemmatränarna väljer en av de här träffarna att vara med på, det är obligatoriskt för att man ska vara i programmet, säger projektledaren Helena Plüss till budokampsport.se.

Övriga kriterier för att ta plats i projektet är bland annat

  • Dokumenterad träning från minst ett halvår bakåt i tiden och analys gjord av den aktiva kring vilka grunder som gör personen aktuell för framtida framgångar.
  • En träningsmängd på 400 timmar eller mer per år.
  • En hemmatränare som deltar på sammankomster inom E&U för vidareutveckling och erfarenhetsutbyte med andra elittränare.
  • En landslagsledning som deltar på sammankomster inom E&U, i den mån det är genomförbart, men som kontinuerligt håller en dialog kring de aktiva och är delaktig i den aktivas utveckling.

Läs om hur du ansöker till E&U här.

Har du frågor om satsning, kontakta gärna projektledare Helena Plüss.

Text och foto: Jonathan Broberg