Svenska landslagstruppen till EM i BJJ

BJJ. Europeiska mästerskapen i brasiliansk jiu-jitsu inleds på måndag i Paris och det är ett hoppfullt landslag som åker ner till tävlingen.
– Det känns som truppen haft en bra uppladdning och har goda förutsättningar att ta medalj, säger landslagscoachen Daniel Haglind.
(Foto: Mats Lilja)

20 januari 2023  |  Annie Bondefelt

Nästa vecka avgörs EM i BJJ i den franska huvudstaden Paris. Tävlingarna hålls i Institute Judo, en idrottsarena belägen i södra Paris.

Den svenska truppen, uttaget av Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu-förbundet, är några av de svenskar som åker ner till Frankrike för att tävla. Max Lindblad, truppens enda svartbälte som åker, tog sig till kvartfinal under förra årets EM och återfinns även detta år i landslagets uppställning. Från landslaget kommer även Scarlett Anstiss Liljefors som hade ett lyckat fjolår och kammande hem två EM-silver och ett VM-silver, Karl Pegers som tog EM-brons förra året samt Astrid Schölin och Marlon Tajik.
Med på resan finns även landslagscoacherna Daniel Haglind och Elina Moestam.

Martina Gramenius, Camil Karahan och Hakim Mazari kommer tyvärr inte delta i årets EM.

– Det känns som truppen haft en bra uppladdning och har goda förutsättningar att ta medalj. Tajik har utvecklats otroligt mycket och visade upp en fantastiskt form på SM. Anstiss Liljefors är tillbaka från en knäskada och har tränat fullt i en månad, men kan hon gå för fullt kan hon gå väldigt långt. Under 2022 tuffade hon på som en ångvält och vann allt som gick att vinna. Det finns även chans till medalj för Schölin och Pegers, som också ingår i newaza-landslaget. Lindblad är den enda svartbältaren i truppen och hade ett tufft fjolår med småskador, men nu är han tillbaka i fin form och har också uppmärksammats internationellt som någon att hålla ögonen på under mästerskapet. Så det känns hoppfullt inför nästa vecka. Jag vill även passa på att önska lycka till till alla svenska deltagare som tävlar under EM, säger landslagscoachen Daniel Haglind.

Den svenska landslaget

Sveriges flagga Max Lindblad svart bälte 76 kg (lättvikt)
Sveriges flagga Karl Pegers brunt bälte 76 kg (lättvikt)
Sveriges flagga Scarlett Anstiss Liljefors brunt bälte 74 kg (mellan tungvikt)
Sveriges flagga  Astrid Schölin brunt bälte 58,5 kg (fjädervikt)
Sveriges flagga Marlon Tajik lila bälte 88,3 kg (mellan tungvikt)

 

Förutom det svenska landslaget kommer som vanligt en hel del svenska utövare att ställa upp i VM via sina team. 

 

Text: Annie Bondefelt

En kommentar

  1. Astrid tävlar i -58.5kg. Är också ganska säker på att även Scarlet och Marlons vikt är felaktig.
    Mvh Astrid

51
43
52