Evenemang och engagemang hos Distrikt Väst

DISTRIKT. Oavsett om de lånar ut marknadsföringsmaterial till en förening eller pratar anläggning med kommuner ligger fokus på samverkan hos Distrikt Väst.
(Foto: Sofia Arnbom)

13 april 2023  |  Sofia Arnbom

Bit för bit läggs mattan på plats i Partille Arena. Det närmar sig midnatt dagen innan EM i kyokushin och Svenska Budo & Kampsportsförbundets Distrikt Västs pusselmatta bidrar till den fysiska grunden för tävlingen. Under SM-veckan i Skövde nyttjade arrangörsföreningen IF Skövde Karate Kai distriktets utlåning av material till evenemanget.

– I vårt uppdrag ligger att stödja medlemsföreningar och dess verksamhet. Att bidra till genomförandet av evenemang som lyfter våra idrotter och idrottare ligger helt i linje med flera av punkterna i vår verksamhetsplan säger Mikael Bengtsson, ordförande Distrikt Väst.

Just material för uppvisning, läger, tävling och marknadsföring är något som distriktet har investerat i och erbjuder föreningar att låna kostnadsfritt. Det är även möjligt för föreningar att från distriktet söka bidrag för ovanstående områden samt föreningsutveckling.
» Material att låna
» Bidrag att söka

Flaggor vid EM i kyokushin 2023. Foto: Sofia Arnbom

Styrelsen ser det som en viktig uppgift att bedriva samhällspåverkan. Tillsammans med RF-SISU Västra Götaland och RF-SISU Halland har distriktet till exempel deltagit i olika forum för att påverka kommuners styrdokument rörande exempelvis lokal- och anläggningsfrågor.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla distriktets organisation och möjlighet att stödja våra medlemmar. Som distrikt tar vi plats i allt fler sammanhang för att synliggöra och stärka våra idrotter i samhället säger ordförande Mikael Bengtsson.

Distriktet är förbundets näst största sett till antal föreningar och medlemmar. Efter ett pandemitapp har en återhämtning skett och i skrivande stund är antalet inrapporterade medlemmar åter en bit över 12 000.

Väst 2020 2021 2022
Föreningar 159 153 162
Medlemmar 12 471 10 289 11 667

 

Om västkusten välkomnade med blöt snö i slutet på mars så är månaden efter tänkt att avslutas bland blommande körsbärsträd i Göteborgs Botaniska trädgård. Där firas Hanami den 29-30 april med en festival som hyllar japansk kultur. Uppvisning och prova-på verksamhet samordnas av distriktet och alla budoföreningar är välkomna att delta.
» Information och anmälan

En ökad kontakt och samverkan med föreningarna inom distriktet är något som styrelsen ständigt eftersträvar. Representanter har med anledning av det deltagit på allt från träningar till årsmöten hos föreningarna. Den som har en fråga eller önskar ett besök är alltid varmt välkommen att höra av sig!
» kampsportvast.se

 

 

Tidigare distriktsbesök
» Nedslag hos Nedre Norr

Text och foto: Sofia Arnbom

0
0
0