Nyheter

Sebastian Gonzalez projektleder “Ett hjärta i samhället”

SB&K. Det är klart att Sebastian Gonzalez projektleder SB&K:s satsning i prioriterade områden. Satsningen är en del i idrottens gemensamma krafttag kallat Idrottsklivet.
- Det känns verkligen som ett drömjobb för min del, säger Gonzalez till budokampsport.se.

Det var i slutet av april som SB&K informerade att man var ett av 15 specialidrottsförbund inom RF som tilldelades resurser för en satsning i utsatta områden.

Foto: Jonathan Broberg

Sedan drygt en vecka har Sebastian Gonzalez varit projektledare för SB&K:s initiativ.

– Första tiden här har handlat mestadels om att bara komma in i arbetet. Jag har hunnit träffa kansliet och pratat ihop mig med Patrik (Asplund) också. Jag tror verkligen att det här projektet kan göra stor nytta.

Sebastian är utbildad idrottsvetare, har arbetat med ett ungdomsprojekt tidigare och har dessutom lång erfarenhet av olika kampsporter.

– Utifrån det känns detta som en ”match made in heaven”. Jag och min bästa kompis startade ett ungdomsprojekt i Malmö, jag har utbildat mig inom idrottsvetenskap via Malmö Universitet och jag brinner för kampsport, träning och att få ungdomar att bli mer fysiskt aktiva. Jag har själv tränat bland annat thaiboxning, submission wrestling och MMA. Jag ser enormt mycket fram emot vad vi som förbund ska kunna göra i det här projektet. Kampsporten har så mycket att ge till individer.

– Dessutom, att få möjlighet att jobba med Patrik som har så lång erfarenhet av att jobba med ungdomar i samhällsstöttande projekt –  det kommer verkligen bli kul och givande.

Gonzalez stöttas alltså av Patrik Asplund, tidigare vice ordförande i styrelsen som kommer att bli adjungerad framöver och stötta Gonzalez. Asplund har lång erfarenhet av olika samhällsstöttande projekt med idrott som verktyg.

– Det känns bra och spännande för min del. Jag kommer stötta Sebastian så mycket det bara går. Jag kommer arbeta deltid med det här, samtidigt som jag bli adjungerad i styrelsen framöver. Jag tror att budo och kampsporter kan göra stor nytta. Det gör vi ju redan, men nu får vi ännu större möjlighet att utveckla det, säger Patrik Asplund.

Projektet, som tills vidare kommer kallas ”ett hjärta i samhället”, finansieras helt av pengar från regeringen och Riksidrottsförbundet. RF:s satsning går under namnet Idrottsklivet och mer om det finns att läsa här.

Text och foto: Jonathan Broberg