VM-silver till Linnea Ekman

KICKBOXNING. Silver till VM-debutanten Linnea Ekman efter en svår final mot bulgariskan Kalina Boyadzhieva.
– Det känns bra men jag tycker inte om att förlora, men det kommer nog kännas bättre om några dagar, säger Linnea Ekman till budokampsport.se

24 november 2023  |  Annie Carriage

Med ett EM-brons i bagaget var det dags för Linnea Ekman från Malmö att kliva upp i en VM-semifinal i kick light +70 kg mot Kalina Boyadzhieva från Bulgarien. Den välmeriterade bulgariskan var påläst och tuff och använde hårda hopp-push kicks mot huvudet för att plocka trepoängare och samtidigt skapa distans till svenskan. Ekman hade svårt att ta sig in nära bulgariskan och trots ett bra försök så bröts matchen i första ronden på grund av poängdominans till bulgariskans fördel.

– Det känns bra men jag tycker inte om att förlora, men det kommer nog kännas bättre om några dagar, säger Linnea Ekman till budokampsport.se

Hur kändes matchen?

– Lite chockstart faktiskt, vi visste att hon skulle ha lite taekwondo-liknande sparkar men inte att de skulle vara så hårda. Svårt att komma runt henne, det var tufft och en kort match. Aldrig mött någon med den stilen innan så jag får jobba på det, säger Ekman.

Tidigare i turneringen vann Ekman kvartsfinalen mot Frankie Ashton från Storbritannien där hon dominerade matchbilden. I semifinalen mötte svenskan Zhunussova Mereke från Kazakstan. Inledningsvis var Ekman lite avvaktande men sen växlade hon upp i andra och kom igång ordentligt, hittade avståndet och tog över matchen som hon vann rättvist. 

Text: Annie Bondefält Carriage

2
8
10