37 miljoner kronor i extra LOK-stöd

RF | Det finns fortfarande möjlighet att söka stöd för årets första halvår. Riksidrottsförbundet kommer dessutom att skjuta till extra pengar i ett senare skede.

7 september 2021  |  Mats Lilja

Riksidrottsförbundet meddelade under förra året att man skulle göra extra fyllnadsutbetalningar av LOK-stöd, det vill säga ett extra ekonomiskt stöd, då många idrottsföreningar fått minskat deltagarantal på grund av coronapandemin. Det här berättade vi även om på budokampsport.se inför den ansökningsperioden.

Nu står det klart att det extra stödet för hösten 2020 uppgår till närmare 37 miljoner kronor, meddelar RF på sin hemsida. De extra pengarna har betalats ut under de senaste dagarna.

Inför ansökan om LOK-stöd för våren 2021 så informerade vi om att RF återigen lämnat samma information gällande fyllnadsutbetalningar.

Slutdatum för ansökningar gällande perioden januari–juni var egentligen den 25 augusti men RF tar fortfarande emot ansökningar enligt följande:

  • Ansökan som inkommer 2 september–15 september reduceras med 50 procent.
  • Ansökan som inkommer 16 september–30 september reduceras med 75 procent.

Har er förening ännu inte ansökt om LOK-stöd för årets första månader så finns det alltså fortfarande möjlighet till det.

Läs mer hos Riksidrottsförbundet:
» Extra LOK-stöd till idrottsföreningar
» LOK-stöd (allmänt)

Text: Mats Lilja
Foto: Jonathan Broberg

2 kommentarer

  1. Hur funkar detta?
    Känns spontant som att ett extra LOK kommer att gynna de klubbar som har haft ”business as usual” (eller har saltat närvarosiffror) men missar de som verkligen behöver stöttning, dvs där förbund och/eller hyresvärd/kommun har förhindrat träning…

    I vårt fall har kommunen förbjudit oss att träna – så vi har knappt några aktiviteter att rapportera in. Då blir ju några procent extra helt meningslöst.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52