Astrid Hultin Svensk lämnar för nya utmaningar

SB&K. Demokratidrotts projektledare Astrid Hultin Svensk lämnar SB&K och kommer istället att doktorera i idrottsvetenskap på GIH.
– Det har varit en otroligt fin tid här, samtidigt som jag ser fram emot det jag nu har framför mig, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Jonathan Broberg)

28 januari 2022  |  Jonathan Broberg

Hon har varit en enorm drivkraft som projektledare för SB&K:s satsning Demokratidrott. Men nu lämnar Astrid Hultin Svensk förbundet för en forskartjänst som doktorand på GIH.

Idag, fredag, blir hennes sista dag på SB&K för den här gången.

– Det är verkligen med blandade känslor jag lämnar. Jag har blivit så väl mottagen av kampsportsfamiljen och jag har trivts jättebra med kollegor och med alla idrottare. Samtidigt är det nya jobbet något av en liten dröm för mig som går i uppfyllelse.

Astrid har varit hos SB&K i knappt ett år men erkänner att budo och kampsporter verkligen har satt djupa avtryck.

– Jag trodde nog inte, om jag ska vara helt ärlig, att mitt hjärta skulle klappa så här starkt för våra idrotter på så här kort tid. Men jag känner mig som en i gänget, en i familjen och det kommer att sitta i mig.

Astrid, vad har varit det bästa med projektledarjobbet här?

– Det är att vi har tagit steg till att göra föreningsidrotten ännu mer tillgänglig och inkluderande. Det har varit en fantastisk tid och ett väldigt spännande och utvecklande jobb. Sedan var budo och kampsporter något helt nytt för mig så det har varit roligt att få bekanta sig med en ny del av idrottsrörelsen.

Redan på tisdag gör Astrid sin första arbetsdag hos sin nya arbetsgivare och Svenska Budo & Kampsportsförbundet önskar henne förstås all lycka till i framtiden.

Text: Jonathan Broberg

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

47
38
39