Mathias Schiemann är ny projektledare för Demokratidrott

DEMOKRATIDROTT. Den nye projektledaren för Demokratidrott Mathias Schiemann har varit ett par veckor hos SB&K nu. Lär känna honom lite bättre, samt läs hans tankar om projektet i närtid.
– Att få möjlighet att arbeta med föreningslivets demokratiska bidrag till samhället kommer att bli mycket roligt och givande, säger han till budokampsport.se.
(Foto: mattssonsfoto.se)

11 mars 2022  |  Jonathan Broberg

SB&K har hittat Demokratidrotts nye projektledare – Mathias Schiemann.

Han är bosatt i Lund, hittade idrotten via basket och har bakgrund i BJJ.

– Jag är född i Bjärred utanför Lund och kom först i kontakt med idrotten genom basket och föreningen Lobas. Efter många års bollspel hittade jag senare kampsporten Brasiliansk Jiu Jitsu inom vilken jag alltjämt är föreningsaktiv som medlem och tränare i föreningen Lund Grappling Academy. Även om det blir mycket idrottande försöker jag upptäcka nya fritidsaktiviteter, till exempel spendera tid i Skånes skogar på jakt efter svamp eller nya vandringsleder.

Mathias, vad är din känsla kring projektledarrollen?

– Det är att det är ett viktigt och framför allt aktuellt ämne som det ska bli mycket spännande att ta sig ann. Att få möjlighet att arbeta med föreningslivets demokratiska bidrag till samhället kommer att bli mycket roligt och givande.

Vad känner du kring projektet som helhet?

– Demokrati och den svenska idrottsrörelsen har en näst intill parallell utvecklingskurva, vilket samtidigt inte betyder att det är ett förhållande som bör tas för givet. Att värna om, men också utveckla, aspekter som medlemsinflytande och demokratisk representation är viktiga delar i att säkerställa en fortsatt stark ställning bland landets föreningar.

Vad händer för dig rent konkret nu?

– Som nyanställd handlar det först och främst om att sätta sig in i hur det praktiska arbetet bedrivs och genom vilka verktyg och metoder som förbundet tar sig ann frågan. En stor hjälp i orienteringen är Astrid Hultin Svensks tidigare genomförda arbete i projektet, vilket kommer ligga till grund för den framtida utvecklingen.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52