Emma Lette utslagen

WORLD GAMES. Emma Lette var första svensk att gå in i World Games-tävlingarna under kvällen och var också den enda jujutsu-utövaren från Sverige att tävla.
(Foto: Lina Lette)

15 juli 2022  |  Annie Bondefelt

Emma Lette fick i jujutsuns första pool-match möta den regerande världsmästarinnan Chloe Lalande från Frankrike. Lette kämpade bra och matchen var mycket jämn, fransyskan lämnade dock mattan med en vinst.

I den andra matchen ställdes Lette mot Annalena Bauer från Tyskland, tyskan som vann sin första match mot just Lalande. Tyskan tog den första poängen men Lette kontrade kvickt, efter två minuter av matchen stod det 3-8 till Bauer innan tyskan gjorde en nedtagning som av huvuddomaren bedömdes som en waza-ari. Men videodomaren klev in och bedömde att det var en ippon vilket betydde att matchen avbröts till tyskans fördel och poängställningen omskrevs till 0-14.

Resultatet betydde tyvärr att det inte blev någon semifinal för Lette och att hennes World Games-äventyr är över för denna gång.

– Det är klart jag är besviken för jag ville så gärna vinna, men trots det är jag är nöjd över de matcherna jag gjorde. Nu är det bara hem och jobba på missarna, säger Emma Lette till budokampsport.se

World Games fortsätter under kvällen och natten med två svenska thaiboxare som går kvartsfinal, Patricia Axling fightas mot fransyskan Anaelle Angerville i -57 kg och Ewin Ates möter Nili Block från Israel i -70 kilosklassen. 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52