Ewin Ates åker till World Games med siktet inställt på guld

WORLD GAMES. Igår inleddes World Games, en tävling som går av stapeln vart fjärde år och som i år avgörs i Birmingham, USA. Från Sverige är det fem som har kvalificerat sig och en av dessa är thaiboxaren Ewin Ates.
(Foto: Privat)

8 juli 2022  |  Annie Bondefelt

World Games pågår mellan 7-17 juli, det är många olika idrotter som kommer tävla och thaiboxarna kommer att gå in i ringen den 15 juli. Ewin Ates är en av tre kvinnliga thaiboxare från Sverige, hon representerar idrotten tillsammans med Patricia Axling och Erica Björnestrand. Ates kvalificerade sig genom VM-guldet 2021 och hann med att ta ett VM-silver i år innan det nu är dags för World Games.

– Det känns faktiskt helt otroligt. Nu är jag mitt uppe i matchträningen och det känns högst verkligt, men för typ ett år sedan så kändes det väldigt avlägset. Men jag är stolt över att vara en av få svenskar som har kvalificerat sig, säger Ates.

Förberedelseperioden blev relativt kort på grund av VM som hölls juni men formen känns bra och målet är att kliva högst upp på pallen.

– Jag åker med siktet inställt på guldmedaljen. Oavsett vad så vill jag kunna känna mig nöjd med vad jag presterar, jag vill alltid ge allt jag har i ringen.
Uppladdningen har varit bra, jag har bara kunnat fortsätta rulla på formen sedan VM. Annars har det mest handlat om att slipa på detaljerna rent tekniskt. Det har inte varit jättemycket tid mellan VM och World Games, jag tog en veckas vila efter VM och efter det har jag varit i gång med hårdträning igen, berättar Ates.

Väl på plats i USA har hon sju andra fighters i samma viktklass (-60 kg), flera av dessa har hon mött förut men det finns några namn hon inte känner igen.

– Jag har mött fyra av de, tre av de senast på VM så de jag har ganska bra koll på, men det är också ett par motståndare som jag inte vet något om. Jag har en stark viktklass med många duktiga motståndare så jag ser verkligen fram emot att tävlingarna ska dra igång.

Vem saknar du mest när du är i väg och tävlar internationellt?

– Självklart min hund Biggie, vi Facetimear när vi har möjlighet och då blir jag alltid lite blödig, avslutar Ates.

Ewin Ates potentiella motståndare

THAIBOXNING, -60 kg
Sveriges flagga Ewin Ates
Kubra Kocakus
Dominika Filec
Italiens flagga Ajsa Adel Sandorfi
Charlsey Maner
Nina Scheucher
Niamh Kinehan
Nili Block

 

Fler artiklar om World Games
Erica Björnestrand siktar mot World Games-guld
Patricia Axling debuterar i World Games-sammanhang
Emma Lette med faast blick mot World Games 
Emil Frank visar aikido under World Games

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

7
6
11