SB&K byter namn på jämställdhetsprojekt

Under förra hösten lanserade SB&K ett stort jämställdhetsprojekt, kallat ”60-40. På riktigt”. Projektet, som fortgår och håller på att kartlägga verksamheten just nu, kommer att byta namn. Det till ”50/50. På riktigt”.
– När vi såg över namnet kände vi att vi vill satsa högre än 60-40, målet med ett jämställdhetsprojekt kan inte vara att nöja sig med att inte vara jämställt, säger generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.

8 april 2020  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundet lanserade i höstas ett stort jämställdhetsprojekt.

Dessutom kontrakterades jämställdhetsstrategen Sara Wiggberg.
Projektet är i en fas nu då verksamheten inom förbundet håller på att kartläggas.

Och nu väljer SB&K att byta namn på projektet, från ”60-40. På riktigt” till ”50/50. På riktigt”.
– Även om det kanske känns som en mindre viktig detalj i sammanhanget, är ändå signalvärdet stort. När vi såg över namnet kände vi att vi vill satsa högre än 60-40, målet med ett jämställdhetsprojekt kan inte vara att nöja sig med att inte vara jämställt.

Projektet har också tagit fram informationsmaterial i form av en logga och en folder.

Text: Jonathan Broberg

En kommentar

  1. […] Under förra hösten lanserade SB&K ett stort jämställdhetsprojekt, kallat ”60-40. På riktigt”. Projektet, som fortgår och håller på att kartlägga verksamheten just nu, kommer att byta namn. Det till ”50/50. På riktigt”.– När vi såg över namnet kände vi att vi vill satsa högre än 60-40, målet med ett jämställdhetsprojekt kan inte vara att nöja sig med att inte vara jämställt, säger generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.Läs mer här! […]

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10