Aikidon först ut med hybridmöte

ÅRSMÖTE. För två helger sedan hölls årsmöte inom Svenska Aikidoförbundet, som blev först ut med att testa något nytt – en hybridvariant av årsmötet.
– Hybridmötet fungerade utmärkt, säger Aikidoförbundets ordförande Magnus Burman till budokampsport.se.

11 april 2023  |  Jonathan Broberg

När det var årsmöten för både underförbund och Svenska Budo & Kampsportsförbundet skedde också en milstolpe inom årsmöten.

Foto: Jonathan Broberg

Svenska Aikidoförbundet blev först med att testa ett så kallat hybridmöte som hålls både digitalt och fysiskt, något som SB&K:s ordförande Fredrik Gundmark hyllade nyligen.

Svenska Aikidoförbundets ordförande Magnus Burman menar att hybridvarianten var en framgång.

– Hybridmötet fungerade utmärkt. Vi var ett tjugotal i personer i rummet, både åhörare och ombud och lika många online. Vi hade hyrt in två personer från Easymeet, en med ansvar för sändningen med kameror, mikrofoner, ljud och bildmixers och en som körde själva mötet på samma sätt som våra helt digitala möten tidigare år. Sen hade vi två rutinerade personer i presidiet, Helga Une som sekreterare och Leif Sunje som ordförande. Väl förberedda, lugna och tydliga. 

Han menar att det kommer att fortsätta hållas hybridmöten.

– Vi kommer satsa på detta nästa år, definitivt. Våra klubbar är spridda i landet och det här är en viktig del i demokratiseringsarbetet. Vi har tidigare erbjudit resebidrag men det är ju inte bara kostnaden för resa och boende som räknas. Klubbrepresentanterna har jobb, familj och egen verksamhet som man måste ta ledigt från för att åka till Stockholm och stämman. Med en hybridlösning finns alternativ för de som vill och kan resa och de som inte har den möjligheten.

“Hybridstämma är här för att stanna”

– Jag har inte hunnit fånga upp så många reaktioner ännu. Jag kastade mig iväg direkt efter stämman på en veckas tjänsteresa. Men om det funnits ett missnöje hade jag definitivt hört det. Sen förstod jag att ljudet inte var det bästa när vissa i rummet talade, så till nästa gång skall vi nog även ha en handmikrofon som komplement till den konferenshögtalare/mikrofon vi hade nu. De i styrelsen som var med online upplevde det som mycket bra så hybridstämma är här att stanna. 

Text och foto: Jonathan Broberg

51
43
52