Dahlbeck tog sig till semifinal i Glory – knockade storstjärnan Sato


Svensk thaiboxning har verkligen fått fram en ny stor stjärna. För när Sanny Dahlbeck på lördagskvällen knockade japanen Yoshihiro Sato under Glory-galan i Rom innebar det också ett kvitto. Dahlbeck är en av de bästa thaiboxarna i världen i sin viktklass.

4 november 2012  |  Jonathan Broberg


Svensk thaiboxning har verkligen fått fram en ny stor stjärna. För när Sanny Dahlbeck på lördagskvällen knockade japanen Yoshihiro Sato under Glory-galan i Rom innebar det också ett kvitto. Dahlbeck är en av de bästa thaiboxarna i världen i sin viktklass.

Det var en sådan där magisk aura runt Rom i helgen. Svensk thaiboxning hade riktat sina blickar på en 21-åring ifrån Stockholm, som i våras så imponerande vann över Stevelmans i Anexet i Stockholm – och tog sig därför vidare till kvartsfinal i Glory.

Väl där skulle han först ha mött Albert Kraus men denne lämnade sent återbud och Sato klev in i handlingen. Dahlbeck, som inte verkar ha några slags nerver alls, tog tidigt tag i matchen och redan i rond ett kom avgörandet då Sato knockades av svensken.

Dahlbeck förlorade sedermera förvisso semifinalen mot van Roosmalen och gick därmed miste om 300.000 dollar. Men även om den förlusten kanske sved är det värmande att veta att återväxten efter Rickard Nordstrand och Jörgen Kruth finns där.

Text: Jonathan Broberg