Vårens mästerskap i Wushu

Nu på söndag, den 23 februari, går SM i Wushu i Västerås.

19 februari 2014  |  Eva Hedman

Nu på söndag, den 23 februari, går SM i Wushu i Västerås.

2013 var deltagarantalet på SM betydligt större än tidigare år. Nu deltar ett hundratal tävlande, varav cirka sextiofem stycken i Sanshou och fyrtio i Taolu.

Till Sanshou finns även tävlande från MMA-klubbarna Pancrace och Allstar anmälda. Peder Finnsiö, ordförande för Svenska Kung Fu & Wushuförbundet, tycker att det är roligt att folk utanför den klassiska Wushu-sfären också deltar i tävlingarna.

Bland de tävlande i SM finns Daniel Teymur ,Simon Sköld, Oliver Enkamp, Jakob Wojcik, David Teymur, Jonathan Svensson, Jim Åberg, Dalia Ali och Madeleine Vall med flera.

   – Det blir spännande generellt i år, säger Peder Finnsiö.

Två brons i VM

Efter några internationella medaljer är svensk Wushu på framfart även utomlands. Förra året skickades en trupp på elva personer till VM i Malaysia, vilket är en av de större satsningarna man gjort på landslaget. Detta resulterade i två bronsmedaljer i grenen Sanshou. Peder säger till budokamsport.se att de internationellt sett är starkare i Sanshou än i Taolu, men att den sistnämnda grenen också går bra.

Vem tävlar i EM i år?

Den 8 maj är det dags för EM, som i år arrangeras i Rumäniens huvudstad Bukarest. Vilka som tas ut för att representera svensk Wushu där, baseras på resultaten av helgens tävlingar. 

Mer information om Wushu-SM 2014 finns här! 

 

Text: Eva Hedman

0
0
0