Kuntz blickar mot junior-EM i ju jutsu

Det kan tyckas vara långt kvar till slutet av maj. Men Michael Kuntz, förbundskapten för Svenska Jujutsufederationen, räknar ner dagarna till junior-EM som i år går i Lund.

4 mars 2014  |  Eva Hedman

Det kan tyckas vara långt kvar till slutet av maj. Men Michael Kuntz, förbundskapten för Svenska Jujutsufederationen, räknar ner dagarna till junior-EM som i år går i Lund.

Arbetet inför junior-EM i ju jutsu är i full gång. För arrangörerna är det både bra och lite jobbigt att anordna ett stort mästerskap. Men mest tycker de att det är kanon och de är glada att de fått förtroendet. Michael är noga med att lyfta fram alla de som arbetar för arrangemanget, både de på Svenska Jujutsufederationen och ute på klubbarna.

   – De är otroligt duktiga och engagerade. Utan dem skulle de inte fungera, säger han.

Han berättar att de ligger bra i fas med planeringen. Nu är det mest praktiska saker kvar. Bland annat kommer den andra inbjudningen att skickas ut till JJEU nu i veckan, sedan sprids den därifrån till de andra länderna. De håller också på med förberedelserna för att kunna livestreama alla medaljmatcher, något de var först i Europa med under mästerskapet 2008. Michael menar att det viktigaste är att de i Sverige som inte har möjlighet att vara där ändå får en chans att se matcherna.

   – Jag har en önskan om att hela ju jutsu-Sverige oavsett stil står bakom det här EM:et. För det är en sport vi alla jobbar för och älskar, säger han.

När det kommer till tävlingarna hoppas Michael på minst sex svenska medaljer. Han tillägger att det självklart beror på idrottarnas dagsform, men att de är ett starkt lag. Exakt hur motståndet ser ut är inte klart än, men han förväntar sig ett deltagarantal på 450-500 tävlanden. För den nyfikne kommer deltagarlistorna att läggas ut på hemsidan vartefter de blir klara. Det blir en stor tävling. Om resultatet blir bra kanske vi får ett seniormästerskap i Sverige nästa år. 

 

Text: Eva Hedman

0
0
0