Widgren siktar på guld i junior-EM i ju jutsu

Fredrik Widgren, ju jutsustjärnan som tagit flera medaljer i både junior- och seniortävlingar, gör i vår sitt första internationella hemmamästerskap vid junior-EM i Lund.

5 mars 2014  |  Eva Hedman

Fredrik Widgren, ju jutsustjärnan som tagit flera medaljer i både junior- och seniortävlingar, gör i vår sitt första internationella hemmamästerskap vid junior-EM i Lund.

Han är oerhört positiv inför JEM, både vad gäller tävlingarna och arrangemanget. Att det ligger på hemmaplan tycker han bara är roligt och känns bra. Det kommer mer folk och tittar på matcherna, men han känner ingen press över det, det är bara kul.

Årets junior-EM är Fredriks sista mästerskap i juniorklass, och därmed också sista chansen att ta ett guld där. Hur motståndet kommer att se ut är ännu inte klart, men Fredrik berättar att bland andra Ryssland och Tyskland brukar ha starka lag, så bra motstånd kommer det att finnas. Oavsett vilka han får tävla mot är siktet inställt på seger.

   – Prestationsmässigt är ett guld det enda som räknas, säger Fredrik till budokampsport.se.

Han tror, precis som förbundskapten Michael Kuntz, att det kommer att gå bra för Sverige generellt. Då ju jutsun inte har råd att skicka så många deltagare till tävlingar utomlands får fler chansen att vara med i år, när de själva arrangerar. För många blir junior-EM det första internationella mästerskap de är med i. Fredrik tror att det nog kan bli tufft för en del, men att det kommer gå bra för de allra flesta.  Förhoppningsvis blir det många medaljer för Sverige.

 

Text: Eva Hedman

0
0
0