Madde Vall vann en strålande thaiboxningsseger

Det var en taggad Madeleine Vall som klev in i thaiboxningsringen och vägrade släppa in motståndaren Patrizia Gibelli i matchen, under gårdagens gala på Göta Källare i Stockholm.

28 mars 2014  |  Eva Hedman

Det var en taggad Madeleine Vall som klev in i thaiboxningsringen och vägrade släppa in motståndaren Patrizia Gibelli i matchen, under gårdagens gala på Göta Källare i Stockholm.

Efter invägningen i onsdags sa Madeleine till budokamsport.se att motståndaren Patrizia Gibelli kändes tuff. Uppladdningen inför tävlingen tyckte hon hade varit lite upp och ner. Men när matchen började hade Vall tagit makten över psyket och kvar fanns inte ett uns av osäkerhet. Madde kände att hon hade matchen i sin hand hela vägen.

   – Gibelli är knepig. Hur knasig hon än kan verka så går det inte att slappna av och det hade varit lätt att låta sig stressas av hennes rusningar. Men nu kände jag att de berodde på frustration och då var det bara som att jag prickade henne istället, sa hon till budokamsport.se.

Hon kände att det var hennes match. Att hon ägde situationen och kunde köra vidare på sitt sätt, något som hon eftersträvat och kämpat för under många år. Tidigare har Madde anpassat sig mera till motståndarens stil.

Fortätter att rida på formen fram till VM

Madeleine tycker att det är jättehärligt att gå proffsmatch på hemmaplan. Vinsten känns som en bra uppvärmning inför VM i Malaysia om fyra veckor. Hon känner sig i bra form och ska bara fortsätta att rida på den. Vall säger dock det är tufft att hålla vikten ända fram nu och att hon måste ner ytterligare lite till. Hon är oerhört tacksam över det stöd hon får.

   – Jag vill tacka alla som stöttar mig i det här, det är sjukt viktigt. Även om det bara är ett litet lycka till på nätet.  Men särskilt de som är nära som orkar med mig. Jag är ingenting utan dem, bara en crazy bitch, avslutar Madeleine. 

 

Text och foto: Eva Hedman

0
0
0