Medaljskörd för Roos och Högberg i SM i taido

Under SM-veckan i Borås, där de sista matcherna gick på söndagseftermiddagen, avgjordes vilka de nya svenska mästarna är i taido. De som utmärkte sig mest var Emelie Roos och Philip Högberg, båda från Uddevalla Taidoklubb Taikei.

7 juli 2014  |  Eva Hedman

Under SM-veckan i Borås, där de sista matcherna gick på söndagseftermiddagen, avgjordes vilka de nya svenska mästarna är i taido. De som utmärkte sig mest var Emelie Roos och Philip Högberg, båda från Uddevalla Taidoklubb Taikei.

Förra veckan gick de svenska mästerskapen i en mängd olika idrotter, under SM-veckan i Borås. I taido gjordes den största tävlingsinsatsen av Emelie Roos, som förutom de tre medaljerna (guld i jissen, silver i hokei och silver i laghokei) dessutom tilldelades pris för bästa prestation.  Emelie har ett guld sedan tidigare, men tycker att det gick mycket bättre den här gången.

   – Jag hade bra flyt och flöde och fick till rörelserna som jag ville. Så jag hamnade i ett väldigt bra läge i sista matchen mot Nasrin Mosawi, säger en nöjd Roos till budokampsport.se.

På herrsidan försvarade klubbkamraten Philip Högberg sin mästartitel med precision och tog hem guld i alla de tre grenar han deltog i. I lagjissen tävlade han för Malmö.

Den fullständiga resultatlistan finns här.

Text: Eva hedman  Foto: Peter Roos

0
0
0