Sanny Dahlbeck gick till semifinal i K1 Japan WORLD GP -70 kg

8 juli 2015  |  Eva Hedman

Sanny Dahlbeck som under våren gjort en strålande come back efter ett par års paus från kampsporten, gick i helgen K1 Japan WORLD GP -70 kg (världens största K1-turnering) i Tokyo, Japan. Han tog sig där så långt som till semifinal.
   – Jag har egentligen lite svårt för turneringar, det är inte riktigt min stil, säger han till budokampsport.se.

Sannys första match i turneringen gick mot Hiroki Nakajima, som inte hade så mycket att sätta emot. För Dahlbeck fungerade boxningen och sparkarna bra, och i andra ronden slog han enkelt ut Nakajima.

Till den följande semifinalen mot Jordann Pikeur hann han dock inte återhämta sig riktigt och var trött redan från start.
   – Jag hade en del skavanker i kroppen och kände mig inte helt hundra i andra matchen. Sparken fungerade inte och jag lyckades inte hålla honom på avstånd, kommenterar Sanny förlusten.

Hur ser det ut framöver?
   – Närmast är World Cup i augusti. Det är ju också en turnering och man måste ha tur med lottningen och så. Men jag känner mig självsäker och hoppas på guld. Fram till dess fokuserar jag på rehab, att bli hel. Jag ska lägga på mig några kilo också och träna upp kroppen så att jag blir starkare.
Sen har jag en del annat kul planerat i höst, säger Sanny hemlighetsfullt.

Han tycker även att det är jättekul att så många följer hans matcher, och vill passa på att tacka alla på Fight gym som hjälper honom framåt. 

 

Text: Eva Hedman

2
8
10