Emil Frank visar aikido under World Games

WORLD GAMES. Under eventet kommer det inte bara att tävlas i olika idrotter utan även uppvisningsidrotter kommer att lyftas fram. En av dessa idrotter är aikido och svensken Emil Frank som har 3 dan.
(Foto: Jenny Lagerqvist)

7 juli 2022  |  Annie Bondefelt

World Games arrangeras i USA och samlar idrotter som aspirerar till att ingå i de olympiska spelen, men det är inte bara tävlingsidrott som kommer att synas utan även uppvisningsidrott. Svenske Emil Frank är en av de som kommer visa upp aikido inför välfyllda läktare. Frank bor i Sandviken där han inledde sin aikidobana 2006, sen dess har han utvecklat sin aikido under Shishiya Sensei och följer Nishio Senseis lära. Idag driver Frank en egen dojo och är en del av Svenska Aikidoförbundets valberedning.

– Det känns enormt roligt att få chansen att åka och såklart också spännande. Känns fint att veta att man har ett förtjänat ett sådant förtroende genom åren både som aikidoka och som representant för Sverige. Nervöst visst, men det hör nog till, säger Emil Frank.

– Jag har varit med i större uppvisningar tidigare men det här är ju något helt annat. När man väl står där spelar publiken inte så stor roll ändå, jag tänker att jag är på rätt plats och hade inte stått där om jag inte klarade av det. Jag får slappna av, göra det jag kan bäst och ha så roligt som möjligt under tiden, fortsätter han.

Lär mer om World Games här.

Fler artiklar om World Games
Patricia Axling debuterar i World Games-sammanhang 
Erica Björnestrand siktar mot World Games-guld
Emma Lette med fast blick mot World Games

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52