Junior-EM i ju jutsu kommer till Lund

Den 24-25 maj anordnas junior-EM i ju jutsu i Sverige. Arrangören Svenska Jujutsufederationen har lagt ner mycket tid på att hitta rätt stad för tävlingarna. Till slut föll valet på Lund.

10 mars 2014  |  Eva Hedman

Den 24-25 maj anordnas junior-EM i ju jutsu i Sverige. Arrangören Svenska Jujutsufederationen har lagt ner mycket tid på att hitta rätt stad för tävlingarna. Till slut föll valet på Lund.

Efter VM i ju jutsu i Malmö 2008 som enligt Michael Kuntz, förbundskapten för Svenska Jujutsufederationen, var en helt fantastisk upplevelse, letade de efter något liknande igen. Först funderade de på att lägga också det här mästerkapet i Malmö, men sedan ändrade de sig. Michael Kuntz berättar att de ville ha en pittoresk känsla, och han tycker att Lund är en fin, lantlig stad.

På Lunds kommun är de glada och stolta över att Svenska Jujutsufederationen valt Lund som arrangemangstad. De tycker att det har varit spännande och lärorikt att arbeta med den här typen av arrangemang. Sofia Björk, projektledare på Lund Convention Bureau, menar att det betyder mycket för Lund generellt att arrangera ett mästerskap.

   – Den här formen av event betyder mycket för Lund. Det är inte ofta vår stad står som värd för ett EM. Förhoppningsvis passar besökarna på att upptäcka Lunds restauranger, butiker och besöksmål under sitt besök här. Hotellen får övernattande gäster och troligtvis får några besökare mersmak av Lund och väljer att återkomma vid ett annat tillfälle. Helgen innan junior EM är det Lundakarneval i Lund, vilket kommer prägla hela staden. Jag hoppas att även junior-EM kommer att spegla av sig i staden, säger hon till budokamsport.se.

Vad är kvar att göra?

   – Nu ska vi verkligen sprida att vi har EM i ju jutsu. Alla butiker, restauranger och hotell ska veta att Lund är värdstad så att de tävlande och deras familjer ska känna sig riktigt välkomna i Lund, avslutar Sofia.

 

Text: Eva Hedman

2
8
10