Ilir Latifi är lugnet själv inför UFC-matchen på lördag

Det är sommar i Stockholm och många är lediga. Men för MMA-stjärnan Ilir Latifi får semestern vänta några dagar till. Mer bestämt till efter UFC-matchen mot Chris Dempsey i Dublin nu på lördag.

17 juli 2014  |  Eva Hedman

Det är sommar i Stockholm och många är lediga. Men för MMA-stjärnan Ilir Latifi får semestern vänta några dagar till. Mer bestämt till efter UFC-matchen mot Chris Dempsey i Dublin nu på lördag.  

Det är en lugn och glad Ilir Latifi som precis avslutar en intervju med TV4 på ett soligt Nytorget i Stockholm. Trots det utstrålade lugnet förklarar han, något urskuldande, att det är mycket nu. Alla vill ha en intervju veckan före match. Vid förslaget att vi kan prata om något annat än den kommande UFC-matchen mot Chris Dempsey om han vill, rycker han bara på axlarna och menar att det inte gör så mycket att alla ställer samma frågor.
   – Det är som det är, säger han.

Ilir verkar besitta en sorts skön, nonchalant inställning till kändisskapet. Istället för att lägga så mycket vikt vid sina egna insatser, framhäver han glädjen över att svensk MMA generellt har nått framgång och fått så stort folkligt stöd.

MMA tränar och tävlar han i för att det är roligt.  Och för att sporten saknar alla de regeländringar och den byråkrati som fick honom att lämna brottningen. Latifis inställning till tävlingar är dock densamma nu som när han vann medaljer i brottning:

Oavsett vem han möter har han siktet inställt på vinst.

Därför har han haft ett helt vanligt träningsupplägg inför matchen mot Chris Dempsey, helt utan hänsyn till vilka styrkor och svagheter Dempsey kan tänkas ha.
   – När jag förbereder mig för match tänker jag inte på vem jag möter, säger Ilir, som är mest inställd på att försöka styra matchen så att det passar hans eget game.

Sommaren är bästa tiden

Efter UFC-matchen åker Ilir Latifi hem till Malmö för en välförtjänt semester med familjen. Det blir mycket vila och återhämtning under ledigheten. Han berättar också att sommaren är den bästa tiden att vara hemma. Och det går väl inte att göra annat än att hålla med?

Vad som kommer sen har han inte planerat än.
– Jag sätter bara upp ett mål i taget så att jag kan fokusera på rätt saker, avslutar han.

 

Text och foto: Eva Hedman

5
13
16