EM-brons till Diana Kajic i ne waza

7 juni 2015  |  Eva Hedman

Diana Kajic (-70 kg) som haft ett skadedrabbat år tog idag revansch mot oturen när hon överlägset vann bronsmatchen mot Muller från Tyskland i grenen ne waza i jujutsu.
   – Jag är jättenöjd. Det var ett tag sedan jag tog en medalj. Jag ser det här som en nystart, säger hon till budokampsport.se.

I dagens första match vann Diana mot Ryssland och tyckte att det gick bra, fastän det var en rätt tung match. Senare förlorade hon mot Preiss från Polen, men kommenterade efter matchen att polskan i alla fall fått kämpa för sin vinst.

Den absoluta höjdpunkten kom dock i bronsmatchen mot Tyskland där Diana började plocka poäng med ett snyggt kast tidigt i matchen, för att sedan bara fortsätta. Hon jobbade stenhårt för submission men vann slutligen med poängen 15-2.
   – Jag är jättenöjd! säger Kajic till budokampsport.se. 

 

Text och foto: Eva Hedman

2
8
10