Peter Forsberg provade aikido under idrottens dag

6 juli 2015  |  Eva Hedman

Under idrottens dag i Almdedalen vågade sig hockeyprofilen Peter ”Foppa” Forsberg upp på aikidomattan. Där provade han både att själv göra tekniker, och att bli kastad av en av aikidons ungdomar på plats.

Efter en del tveksamheter till om kroppen skulle klara påfrestningen av kampsport gick en något nervös Peter Forsberg upp på aikidomattan. Det visade sig dock inte vara så farligt som han befarade, och Foppa lyckades utföra några tekniker. Han vågade sig även på att bli kastad av Jonathan Jacobsson Ponteciano, en av aikidons yngre förmågor.

Forsberg var mer intresserad av kampsport än vad man kunnat vänta sig, och ställde efter träningen en rad frågor till Jonathan om vad aikido är, hur mycket han tränar och så vidare. Det var slutligen en positivt överraskad Peter Forsberg som lämnade mattan för att gå vidare till nästa sport. 

2
8
10