Världsmästare Holm också bäst i Europa

Vilket sanslöst år Cornelia Holm har haft. I somras vann hon VM-guld i Las Vegas och för några minuter sedan vann hon också European open, efter att ha besegrat Camilla Mannes från Norge på enhälligt domslut.
   – Nu börjar jag nästan gråta, säger hon till budokampsport.se.

26 november 2016  |  Jonathan Broberg

Cornelia Holm från Göteborg är en av svensk amatör-MMA:s allra största stjärnor. Och inte blev stjärnglansen mindre efter att hon vunnit också Europena Open i Prag.

Hon gjorde det via en strålande insats över norskan Camilla Mannes i bantamvikten.
– Jag har jobbat hårt för det här. Jag blev glad över att uppfylla både mål och delmål under detta EM. Igår vann jag på ground and pound, ett delmål och idag satte jag en huvudspark som också var ett delmål för mig.

Annars var Cornelia ett yrväder för Mannes som inte alls lyckades komma loss och skapade väldigt futtigt med oreda. Holm var helt enkelt för bra.
– Nä men det var en stabil match av mig, jag tyckte att jag hade kontroll tidigt på henne och det gav mig en säkerhet i matchen. Det var sjukt skönt att vinna den här matchen och den blev nästan så som jag hade velat på förhand.

Cornelia Holm har haft en fantastisk säsong med VM-guldet i somras och så nu också bäst i Europa bland amatörer.
– Alltså, när du säger så vill jag nästan börja gråta. Det betyder så enormt mycket för mig och jag har kämpat för att ta mig hit. Jag är väldigt nöjd med min insats i den här tävlingen.

Text och foto: Jonathan Broberg

1
5
4