Varierande resultat i dagens wushutävlingar

För det svenska wushulandslaget har det varit en häktisk dag med många tävlingar. Resultaten har även idag varit minst sagt varierande med allt från semifinalgrundande vinster till tunga förluster.

9 maj 2014  |  Eva Hedman

För det svenska wushulandslaget har det varit en häktisk dag med många tävlingar. Resultaten har även idag varit minst sagt varierande med allt från semifinalgrundande vinster till tunga förluster.

I dagens första tävling i wushu-EM utförde Sebastian Radise en rutin i Dao Shu, bågsvärd. Oturligt nog satte han inte alla nandu, det vill säga de obligatoriska momenten. Han fick även poängavdrag för att svärdet var för kort. En fin butterfly hjälpte dock upp situationen något och han slutade med en poäng på 7,11.

Därefter gjorde Oliver Enkamp en strålande insats i sanshou mot vitryssen Zahugelski Siarhei. Genom ren sanshou-teknik och flera nedtagningar vann han i två ronder och är nu klar för semifinal.

Även Karl Albrektsson hade sanshoumatchen mot italienaren Andrea Cipolla i sin hand. Han visade stort tålamod och väntade in de perfekta tillfällena att kontra på. Den stora variationen av väl utförda tekniker gav honom en fin seger. Också Karl går semifinalmatch imorgon.

Robin Larsson däremot gick en tung och slitig match mot italienaren Tudor Mocanu, och en förlust var oundviklig. Han kommenterade dock efteråt att förluster aldrig är roliga, men att det är oftast är dem man lär sig mest av.

Inte heller tjejerna fick till det under dagens tävlingar.
Dalia Ali, som gick sin första internationella tävling i sanshou, avvaktade för mycket i första ronden för att kunna vinna den. Efter ett taktikbyte lyfte Dalia i andra ronden. Men enligt domarna höll hon inte hela vägen och sista ronden dömdes 3-2 till förmån för motståndaren Stelliou Christina-Charis från Grekland.

Anette Bergtröm utförde under eftermiddagen en rutin i rakt svärd. Tråkigt nog blev inte utförandet som hon tänkt sig. Dessutom fick hon ett stort poängavdrag av domarna och det är ännu oklart för oss varför. Den slutliga poängen räckte inte till en pallplats.

 

Text: Eva Hedman  Foto: Yvonne Lin 

2
8
10