Ida Hansson – med sikte på VM-guld

22 maj 2015  |  Jonathan Broberg

Det är inte lång tid kvar till VM i BJJ i USA. Sveriges största stjärna i mästerskapet, Ida Hansson, är redan på plats i staterna.
   – Jag tror aldrig jag har varit starkare än jag är nu, säger hon till budokampsport.se.

När världsmästarinnan Janni Larsson tidigare i år tackade för sig och lade tävlingssatsningen åt sidan är det åter Ida Hansson som blir det största svenska medaljhoppet vid VM i BJJ.

Budokampsport tog pulsen på Ida inför VM-starten.

Ida, snart dags för årets VM, hur är formen?
   – Formen är efter omständigheterna bra, det är mycket som har ändrat sig för mig, jag har numera ett jobb där 40 h i veckan sällan räcker som arbetstid och jag har därför inte kunnat träna lika mycket som jag är van att göra inför en stor tävling. Jag har fått väldigt bra hjälp av mina crossfittränare på Crossfit Södra Wättern, jag tror aldrig att jag har varit starkare än jag är nu, så det känns väldigt bra. Sedan är det ju tyvärr så att när man tränat länge så samlar man på sig en del småskador på vägen, men jag hoppas att det kommer att gå ändå. Nu är jag i USA och slipar på det sista på checkmats VM-camp, så det kunde inte vara bättre.

Vad har du för målsättning med mästerskapet?
   – Jag har redan två silver och två brons från VM, så ett guld vore väldigt trevligt, det är det som är förhoppningen, målet är att komma på pallen, det tycker jag känns realistiskt.

I vilka klasser kommer du att tävla?
   – Jag kommer att köra middelweight, -69 kg och ingen öppenklass, det sätter småskadorna stopp för och jag vill hellre fokusera på min viktklass.

Hur har du förberett dig för VM?
   – Den mesta träningen har jag gjort hemma i Jönköping, BJJ som jag har kompletterat med crossfit för att det inte är riktigt lika mycket BJJ träning som jag är van vid i Köpenhamn, det har funkat bra tycker jag. Jag fick en veckas hårdträning i Köpenhamn innan planet gick till LA och här tränar jag med resten av mitt team på Checkmat headquarters med Leo Vieira i spetsen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10