Svenska prestationer i naginata-VM

16 juli 2015  |  Eva Hedman

I slutet av juni gick VM i Naginata i Montreal, Kanada. Där kammade det svenska landslaget hem en semifinalplats på damsidan och en vinst på herrsidan i shiai (fri kamp), fri klass.

Med sju deltagare tävlade det svenska landslaget i naginata i samtliga moment under VM, som denna gång gick i Montreal, Kanada.

I shiai (fri kamp) kämpade Sverige på bra under den första tävlingsdagen, och Jakob Ryngen tog sig efter flera vinster så långt som till semifinal. Där blev han dock utslagen av det tuffa motståndet Japan, och svenskarna nådde inte hela vägen fram till medaljerna denna gång.

I den fria klassen, där alla utom de som vunnit får delta, gick det desto bättre. På damsidan gjorde sig nytillskottet Sophia Judkins förtjänt av sin landslagsplats genom att ta sig till semifinal, och Jakob Ryngen tog en ordentlig revansch med en välförtjänt förstaplacering efter att ha vunnit samtliga av sina sju matcher.

 

 

2
8
10