Evelina Wikner i sin första mästerskapsfinal

21 augusti 2015  |  Jonathan Broberg

En av tre finalklara svenska thaiboxare under World cup är Evelina Wikner från Göteborg. Hennes framfart under mästerskapet har fått många att höja på ögonbrynen. Den gastkramande semifinalen mot Miriam Tio från Nya Zeeland är en av World cups höjdare hittills.
   – Jag satte ett högt mål för denna turnering men har inte riktigt vågat tro fullt ut på att jag skulle klara av att ta mig till final, säger hon till budokampsport.se.

Evelina Wikner är den senaste i raden av svenska thaiboxningstjejer att nå en stor mästerskapsfinal. Sent i går besegrade göteborgskan Miraim Tio i damernas -57kg och tog sig vidare till final i World Cup i Bangkok.

Vinsten kom efter en av World cups allra svängigaste matcher hittills. Wikner tvingade tidigt i första ronden Nya Zeeländskan till en räkning, men tappade initiativet i den andra ronden, för att sedan öka tempot i tredje ronden igen.
   – Jag gick ut lite för hårt i första ronden. Jag gav henne i och för sig en räkning men blev väldigt trött vilket gjorde att hon tog över och vann andra ronden. Så jag fick ge allt i sista ronden och lyckades plocka hem finalplatsen.

Hon är själv lite förvånad över de stora framgångarna och den säkrade finalplatsen.
   – Jag är lite förvånad över att faktiskt ha tagit mig till final. Men väldigt glad! Jag satte ett högt mål för denna turnering men har inte riktigt vågat tro fullt ut på att jag skulle klara av att ta mig till final. Nu gäller det att ladda om och ge allt jag har i finalen så får vi se hur långt det räcker.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10