Karate klart för OS 2020

5 augusti 2016  |  Eva Hedman

Det har svajat lite fram och tillbaka under några år, beslutet om huruvida karaten ska få en plats i Olympiska Spelen eller inte. Men, nu är det äntligen klart. Internationella Olympiska Kommittén (IOK) beslutade i måndags att karate är en av de nyinvalda sporterna inför OS i Tokyo 2020. 

Redan 2013 lades ett seriöst förslag fram om karatens inträde i Olympiska Spelen. Tyvärr valdes sporten då bort till förmån för andra idrotter, och besvikelsen var stor. 

I måndags gav IOK ett mycket roligare besked; karate blir en del av OS i Tokyo 2020.
“Vi är naturligtvis mycket glada. Det här är ett stort erkännande och en möjlighet att kunna sätta mer ljus på vår idrott och alla dess fördelar, – med förhoppning om att fler i förlängningen upptäcker karate. Jag ser fram emot ett spännande arbete inför OS.” skriver Karateförbundets ordförande Urban Andersson i ett pressmeddelande. 

2
8
10