Hannes Kannisto lämnar taidoförbundet

Hannes Kannisto kommer inte att ställa upp för omval i Taidoförbundet och kommer därmed lämna som ordförande, efter två händelserika år.
– Lite vemodigt är det ju, men jag hinner helt enkelt inte med ordförandeskapet längre, säger han till budokampsport.se.

22 februari 2017  |  Jonathan Broberg

När Hannes Kannisto tillträdde som ordförande i Taidoförbundet stod svensk taido inför flera stora utmaningar. Landslaget genomgick ett generationsskifte, det var en hel del inre konflikter från förr som pyrde och inte minst stundade också ett EM 2015 på hemmaplan.

När Hannes Kannisto nu lämnar ordförandeposten kan det konstateras att många av frågetecknen som fanns vid han tillträde har rätats ut till utropstecken.
– Vi har varit många som hjälpts åt. Jag har haft fantastiska styrelsekamrater som jag verkligen kommer att sakna att arbeta med på det här sättet. När jag tillträdde upplevde jag att det fanns en hel del konflikter inom svensk taido från förr som låg och grodde, och den stora utmaningen var att få de flesta att dra åt samma håll och det upplever jag att man gör nu i högre utsträckning. Och det är jag faktiskt stolt över.

“Var fantastiskt”
EM 2015 i Sverige blev också en stor händelse som Hannes kommer att minnas länge, länge.
– Att vi fick ihop eventet på det sättet som det blev, och med resultat som Sverige sedan också fick med sig, det är klart att det troligen blir ett minne för livet. Det var otroligt hårt jobb och många som jobbade stenhårt för att EM skulle bli bra – och det blev det ju också. Jag menar, tio medaljer tog vi – det var fantastiskt.
– Under hela min ordförandeperiod har landslagsledningen varit alldeles strålande, utan deras jobb hade vi inte haft samma goda förutsättningar som vi ändå har i landslaget nu.

Men trots att Hannes är omtyckt kommer han alltså inte ställa upp för omval.
– Nej, jag måste ta hand om mig själv. Jag har haft väldigt klara stressymptom och jag hinner helt enkelt inte med förbundsarbetet, och det känns så klart lite vemodigt, men jag kommer naturligtvis inte lämna taidon helt. Jag kommer ju vara verksam på klubbnivå.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4