Foto: Hamid Ershad Sarabi

Högkvalitativt SM – på alla plan

Välfyllda läktare. Fartfyllda matcher. Glädje. Sorg. Och förhoppningar. SM-helgen i Haninge hade alla de ingredienser som appellerar mig.

26 februari 2017  |  Jonathan Broberg

Som vanligt när jag styr kosan mot ett kampsportsevent är jag upprymd av pirrande förnimmelser i magtrakten. Allt kan hända i ringarna, burarna eller på mattorna – men allt kan också hända vid sidan om.

Jag kom till Torvalla Sporthall i Haninge som ackrediterad reporter denna gång, och när jag lämnade hallen i går hade jag suttit i tv-sändningen som först expertkommentator och sedan i går under finalerna som ordinär kommentator. Det var andra gången som jag fick kommentera thaiboxnings-SM, och jag gillar det verkligen.
Och när man kommenterar får man höra mycket. Som att man är en fullständig idiot, ett geni och att man rent av har ”en sexig röst” (jo, jag tackar jag).

SM blev en kavalkad, en uppvisning i slagstyrka utav svensk thaiboxning där mängder av matcher både charmade mig djupt och fick mig att häpna.

Supertalangen Constantino Nanga gick väl inte mer än en minut under sina två matcher på väg till ett nytt SM-guld, storstjärna Sofia Olofsson behövde inte heller lång tid i ringen för att säkra sitt femte raka SM-tecken.

Anna Strandberg och Angela Mamic bjöd på stor underhållning där Strandberg tog över matchen mer och mer och vann rättvist. Den fantastiska Bea Malecki styrde och ställde lite som hon ville, och jag blir alltid så glad att se henne fightas. Hon har verkligen fått en fin utveckling tillsammans med Joakim Karlsson.

Jättetalangen Josefin Lindgren Knutsson vann sitt första SM-guld i karriären när hon besegrade Therese Gunnarsson i en match där Lindgren Knutsson visade upp hela sitt redan breda register.

Patricia Axling, Isa Tidblad Keskikangas och Sandra Godvik gjorde alla fina insatser och hårdslående Mattias Jonsson från Tullinge gjorde också ett starkt avtryck på mig.

SM-finalerna ringades sedan in med en fantastisk match mellan Abdallah Habib och Sanny Dahlbeck, där den senare, som är så otroligt bra på alla sätt, försvarade sitt SM-guld men talangen Habib var strålande bra i matchen som blev ett delat domslut och en rafflande tillställning.

Slutligen, en stor eloge till arrangerande klubb South Side Muay Thai som med Rodde och Amanda i spetsen svarade för ett enastående arrangemang och visade med eftertryck att Stockholm verkligen har suktat efter SM, efter flera år på andra orter i landet.

Nu väntar vi med spänning på förbundskaptenerna Pelle Bånghälls och Jocke Karlssons landslagstrupp som ska tas ut inom en snar framtid.

—-

Det var också roligt att Sara och Simon från Fightermag rapporterade så idogt från mästerskapet – sådant är verkligen djupt uppskattat från alla inblandade parter.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4