“Saras Bengtssons inlägg gjorde mig glad”

Den senaste tiden har det blivit en hel del sport från TV-soffan. VM i skidor bjöd på ett par magiska ögonblick och då tänker jag främst på de blågula damernas framfart. Svensk idrottspublik fick plötsligt en ny darling i Frida Karlsson.
Jag blev alldeles varm i kroppen när jag såg och hörde henne.

7 mars 2019  |  Kent Hansson

Inte ens det faktum att det stora dopingmolnet visade sig i Seefeld, då fem österrikare togs på bar gärning kunde få mig på dåligt humör.
Jag är medveten om att det finns de som numera tvivlar på idrotten. Jag tillhör inte tvivlarna.
I mina ögon är idrotten bra mycket starkare än de dopinglöss som avslöjas före, under och efter mästerskapen.

Bloddoping är, precis som all annan doping vidrigt och de som sysslar med denna form av fusk ska naturligtvis straffas hårt.
Men idrottens fuskare ska inte få förstöra glädjen för alla oss idrottsälskare.

Jag kan absolut förstå de djupa suckarna från skidälskarna över att det finns personer som genom att dopa sig förstör sportens rykte. Jag menar inte att man ska blunda för dopingproblemen, absolut inte – men de allra flesta som sysslar med idrott kör med rent spel.
Själv är jag glad att den svenska kampsportsfamiljen är förskonad från dopingproblem.  Ja, jag vågar skriva så. I våra kampsporter regerar fortfarande etik och moral och törsten efter ära och medaljer är den stora drivkraften.

Inom kampsporterna är det viktigt att vinna men inte till vilket pris som helst.
Efter SM i thaiboxning läste jag ett inlägg på Facebook av Sara Bengtsson, ett inlägg som ytterligare förstärker bilden av en sport att vara stolt över. 

Sara Bengtsson skrev bland annat så här: ”SM i thaiboxning är nu slut. Jag vann kvalmatchen, då min motståndare lämnade wo, vidare till semifinal där jag krossade min motståndare och vann på Ref, då dom slängde in handduken. Rematch i finalen och kammade hem silvret. Mycket besviken och ledsen men ändå nöjd över min prestation. Det var en otroligt jämn match, vi båda hade vilja av stål och krigade på fullt ut. Ewin Ates är en bra och rutinerad fighter så även om jag är besviken över förlusten gläds jag med henne. Grattis igen din krigare”.
Saras inlägg gjorde mig glad.

Någon måste förlora en final. Den här gången var det Sara som föll på mållinjen med de retfulla siffrorna 1-2. Nästa gång är det kanske Sara Bengtsson som lyfter handen med skyn. För att bli champ måste man även orka med en förlust. En stor idrottare kan se sin besegrare i ögonen och säga grattis.

En som vet hur det känns att tömma den bittra kalken är Alexander “The Mauler” Gustafsson men även om han vid ett par tillfällen har haft domsluten emot sig tar han smällarna som en riktig krigare ska göra.
I TV-programmet I huvudet på Gunde Svan fick vi på nytt avnjuta en av svensk kampsports stora profiler. Gustafsson reser sig alltid.

Slutligen säger jag ett stort grattis till Bea Malecki som är klar för UFC. Bea, som bland annat har ett VM-guld i thaiboxning på sin meritlista, kommer säkert göra succé för organisationen.
Bea har den brinnande viljan inom sig. Hon har en spektakulär stil och all den utstrålning som krävs av en UFC-fighter. Det ska bli enormt spännande att följa hennes framfart i UFC-buren.

16
21
23