Allt du behöver veta inför Shorinji Kempo-EM

Nu på lördag, 6 juli, inträffar något historiskt för Shorinji Kempon. Dels är det första gången Europamästerskapet arrangeras i Sverige och dels är det första gången tävlingen kommer att livestreamas. Nedan följer information om vart tävlingen äger rum samt länk till livestreamen.

3 juli 2019  |  Jenny Svensson

Lördagen 6 juli kl.13:00 drar Shorinji Kempo-EM igång. Det är gratis och arrangeras i Eriksdalshallen i Stockholm. Vi kommer att få se deltagare från 22 länder på mattorna och de tävlar i par i uppvisningsformen Embu vilket betyder att “visa budo”. Vart fjärde år sker EM i Shorinji Kempo och Sverige har tagit flera guld i damklassen genom åren och guld i högsta herrklassen 2011.

I årets EM tävlar deltagarna i fyra klasser: Kyu (lägst), herrar 1-2 dan, damer Yudansha (svartbälten), herrar 3:e dan och uppåt samt mixade par (dam+herr) som tävlar i herrklassen. Varje Embu ska vara 90-120 sekunder lång och håller paren inte detta spann blir det poängavdrag.

Arrangören Alexander Tilly berättar för budokampsport.se
– Syftet med budo och Shorinji Kempo är att utveckla starka och kloka personer för att bidra till ett bättre samhälle, snarare än att vinna tävlingar.

Han berättar även att flera berömda japanska mästare, bland annat Aosaka sensei 9 dan och grundarens dotter So Yuuki kommer att finnas på plats i Eriksdalshallen. Yuuki är deras högsta företrädare och Shorinji Kempo är den enda kampstilen med en kvinna som högsta företrädare.

På plats i Eriksdalshallen finns också:
Japans kulturattaché Toshio Yadomi
Riksmarskalk Fredrik Wersäll
Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Fredrik Gundmark
Vice President International Aikido Federation Leif Sunje
General Secretary of the Swedish Taekwondo Federation Arto Ala-Häivälä

Fullt program och tider finner du här.

Har du inte möjlighet att se tävlingen i Eriksdalshallen kan du streama den genom att klicka dig fram på budokamsporttv.se

Text: Jenny Svensson
Foto: Jenny Svensson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10