Robin Roos inför Shogun MMA 2

Robin Roos är en av de svenskar som går match på galan Shogun MMA 2 i Storbritannien den 13 juli. Just nu pågår hård träning och förberedelser inför matchen. Han han är taggad och redo för krig.

4 juli 2019  |  Jenny Svensson

Den 13 juli är det dags för Robin Roos att äntra oktagonen igen, denna gång på Shogun MMA 2 i Storbritannien. Roos har ett proffsrecord på 2-0-0 (Win-Loss-Draw) så detta blir hans tredje proffsmatch. När jag tog kontakt med Roos igår berättade han att han ligger i hårdträning veckan ut med många pass men att träningen successivt kommer att trappas ned under nästa vecka. Roos ligger även i hård diet nu inför match och planerar att komma ned till 80 kg lagom till invägning.

– Ligger i hård diet nu fram till invägningen då jag har några kilon kvar att “cutta” ner. Har gått ner från 87kg till nu cirka 83 kg och brukar komma ner till 80 kg för att sedan basta bort de sista 3 kg.

Roos kommer att möta den obesegrade George Hardwick som går in i oktagongen på hemmaplan. Roos har endast sett någon enstaka match med Hardwick på Youtube och berättar att han verkar vara komplett i sitt game och att Roos säger att publiken kan vänta sig att se ett riktigt krig lördagen 13 juli.

– Jag tror att de blir ett krig som alltid.  Jag går alltid in och utför min gameplan oavsett motstånd och Hardwick är nog lika taggad som mig. Han har ett record på 3-0 så tvekar på att han kommer släppa sin nolla utan att ge sitt allt.

Roos och coach Jörgen Hamberg har flera gånger varit på visit i Storbritannien och Roos tycker det är roligt att nu få slåss där. Han är taggad och känslan inför match beskriver han som en intensiv eld inombords men samtidigt ett djupt lugn. Han säger att när det är dags att gå upp i oktagonen vet han att det hårda jobbet är gjort och att han äntligen får göra det han älskar och brinner för.

– Jag är sjukt taggad!

 

Text: Jenny Svensson
Foto: Ostrogonac produktions

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10