Kent Hansson: Pannie Kianzad är en krigare med lyskraft

KRÖNIKA. Trots förlusten senast är jag övertygad om att hon kommer att få sin titelmatch i UFC. Pannie har visat att hon är en krigare för de stora fighterna.

24 september 2021  |  Kent Hansson

De svenska kampsportstriumferna har på grund av coronan lyst med sin frånvaro. Men det är långt ifrån helmörkt. Det finns trots allt ljus på den svenska kampsportshimlen.

Jag ser en fighter som är på jakt efter skalper, titelbälten och rubriker. En tjej som utstrålar enormt med girlpower.

Pannie Kianzad förlorade förvisso sin UFC-fight nyligen men jag ser ändå förlusten som ett steg framåt.

Det var naturligtvis med tunga steg som Pannie lämnade oktagonen efter förlusten mot Raquel Pennington. Fighten var jämn (tre gånger 29–28) och ingen hade protesterat om svenskan hade gått segrande ur den striden.

Pannie är på jakt efter UFC:s bantamvikttitel. Hon kom till Vegas-fighten med fyra raka UFC-vinster. Seger mot Pennington hade naturligtvis varit ett steg mot drömmen om en titelfight men den här förlusten var långt ifrån en katastrof. Pannie visade ännu en gång att hon är en krigare för de stora fighterna.

Jag har alltid gillat Pannie Kianzads tuffa stil. Hon ger precis allt i buren. En match som fastnat på min näthinna är den mellan Lina Länsberg och Pannie Kianzad för nio år sen. Lina var favorit till segern och det var hon som hade de största meriterna, inte minst som thaiboxare.

Fighten gick på Trophy MMA i dans- och boxningspalatset Amiralen i Malmö. Det var fullt ös från start till mål och när krutröken hade skingrats stod Pannie där som segrare på TKO i slutet av den tredje ronden. Det var en fight som hade precis allt. Högt tempo, hårda slagväxlingar och spänning. När jag efteråt skulle intervjua Pannie möttes jag av ett stort segerleende, trots att näsan var både blå och svullen.

Pannie förklarade att det kostar på om man vill nå toppen och hon utstrålade redan då en enorm vilja.

”Lågan inombords måste brinna 24 timmar om dygnet”, brukade boxaren Armand Krajnc säga när vi träffades under hans glansdagar. Armand blev aldrig svensk mästare men väl världsmästare 1999 och jag hade nöjet att få skriva om honom för Kvällsposten och Expressen.

Pannie Kianzad har även hon en låga som brinner inombords. Hon har haft motgångar under sin karriär, men alltid kommit igen med besked och jag är övertygad om att hon framöver kommer att få sin efterlängtade titelfight i UFC. Pannie Kianzad fyller 30 år den 8 december så hon har genom åren skaffat på sig enormt med rutin.

Pannie Kianzad har också en lyskraft som gör att hon går hem både hos publik och media. Något som UFC naturligtvis har noterat.

x x x

Folkhälsomyndigheten släpper den 29 september mer eller mindre på alla restriktioner. Det blir bland annat fritt fram för publik på evenemang. Det tackar vi för.

Själv ser jag fram emot den nyvunna friheten genom att besöka Frontier Muaythai Open i Lomma som kommer bjuda många lovande juniorer. Kanske kan man spåra en morgondagens stjärna.

Njut av hösten, kampsportsvänner.


Kent Hansson

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52